[caption id="attachment_19862" align="aligncenter" width="1000"] Detta är 47 år[/caption] Förra helgen fyllde jag 47 år, söndag första advent och andra året jag bestämde mig för att fira i Söderhamn, dit vi pendlar PGA min mans jobb. Angående ålder och bli äldre har jag inget mer att säga än att det är mycket mer behaglig tid nu än under tonåren och vägen till 35. Den tiden har gett mig mycket kunskap om, ja livet, men nice var den inte! Jag önskar jag kunde dela med mig mer, men tyvärr har jag fått tinnitus på vänstra örat, helt utmattad av ringtonen som numera är konstant; skärmtiden är limiterad till det viktigaste. Har ni några tips dela gärna, läkaren tror det är stress eftersom jag inte utsatt mig för höga ljud. Men ett litet recept kan jag dela, själva huvudrätten blev helrostad kyckling med saffrans potatis. Till det gjorde jag en kål och purjo röra, som kokat långsamt på låg värme, ni vet när löken och kålen smälter ihop. [caption id="attachment_19864" align="aligncenter" width="1000"] Prepp som är vackert att titta på[/caption] Den här serveringen är perfekt för dig som är singel och hungrig eller om du är två och kan dela generöst. 1 purjolök 1 gul lök 1 citron 1 apelsin 1/2 kålhuvud 5 vitlöksklyftor 1 nypa saffran 5 stjärnanis ½ msk socker 3 chilifrukt 5 msk olivolja 100 g smör Salt och peppar efter smak Skär purjon från roten till det gröna i långa snitt, rengör från sand och jord som lätt fastnar. Jag brukar gilla att fläta min purjo som på bilden. Låt kålhuvudet vara. Skär upp apelsinen och citronen i klyftor och skala lök och vitlöken. Skär även löken i klyftor och behåll vitlöken hel. Använd en mortel för att sätta fart på saffranet med sockret. I en koppar eller järnpanna värmer du oljan och lägger i alla kryddorna, inklusive saffransockret. När allt smält samman efter några minuter lägger du i resten rör runt tills allt har fått gifta sig med varandra. Här tog jag ut en dela av allt förutom kål och purjon för att stoppa i kycklingen, men det går lika bra att låta allt puttra vidare tills det är mjukt, det blir ett vegetariska alternativet! De sista 5 minuterna lägger du i smöret och rör runt. Under lock på svag värme tar det ca 30 minuter innan grönsakerna är klara för servering. [caption id="attachment_19863" align="aligncenter" width="1000"] Flätad purjolök [/caption] [caption id="attachment_19865" align="aligncenter" width="1000"] Färdig[/caption]