Förra vecka blev jag och 7 andra tjejer inbjudna till att pröva Yasuragis nya restaurang satsning Saishoku, som betyder grönsaksätare på Japanska. Saishoku är deras vegan och raw restaurang som ingår i en hållbarhets kampanj som Peter Stordalen driver på alla sina hotell och restuaranger kedjor. [caption id="attachment_19017" align="alignnone" width="900"] Utomhusbad[/caption] Vi skulle få äta middag i sällskap med Jimmy Frischendeldt som är dryckes och mat ansvarig, kökschefen Anna Sundevall och Kersti som är head of brand. Dessutom skulle vi få njuta av en eftermiddag i den nya spa delen! Japanskt bad, utomhusbad, kolsyrebad, kallbad, "vanlig" pool, saltbad och ångbastu stod på menyn. Kersti som var vår guide bad oss att lämna mobiltelefoner i skåpen innan vi gick in i spadelen. Något som känns lite ovanligt på events, ofta handlar det om att skapa så mycket content du bara kan. Det gick väl så där med det, Emma Mattson tog några fina mobilbilder på mig i den otroligt vackra utomhus miljön, de andra bilderna i inlägger är från ett arkiv. Svårt att låta bli..... Vi hade det super mysigt ihop och eftersom att vi var så få tjejer hann vi verkligen prata livet. [caption id="attachment_19018" align="alignnone" width="900"] Spadelen[/caption] Under middagen, som vi åt med cheferna hade vi en hållbarhets diskussion om mat, produktion och restaurangen. Vi var där för att dela med oss om våra tankar och ideer kring hållbarhet. Att dela en måltid med någon är alltid härligt men att dessutom få ta del av andras tankar om livet är en gåva. [caption id="attachment_19019" align="alignnone" width="900"] Lotusrot[/caption] Maten påminde mig om klassiks rawfood mat med en asiatiskt touch, lite som den jag ätit i Bangkok när jag var på yogaresor. På menyn fanns vegansushi med svartris, råkex med cashewost, en liten paj och en kikärtspannkaka. Efterätten var lätt och raw, en keylime paj, rawbar i choklad och bär. Det fanns goda alkoholfria alternativ i form av kolsyrade juicer, veganskt vin och kombucha. Veganskt vin betyder att tillverkarna inte klarifierar vinet med äggvite ämnen och det kan ibland se lite grumligt ut ibland. Som en annan hållbarhets åtgärd väger de allt matsvinn efter varje dag för att se var svinnet kan komma ifrån; köket, frukostbuffen, någon av restaurangerna eller lagret. De har även tackat nej till all champange från Moet & Chandon eftersom de inte vill göra vegan champange. [caption id="attachment_19020" align="alignnone" width="900"] Allt är glutenfritt[/caption] Kl 21.00 kom en taxi och hämtade upp oss. Vi åkte hem mätta och avslappnade efter en helt magisk dag. Jag kan verkligen rekommendera Yasuragi och skulle gärna bo kvar en natt. En härlig present till någon du älskar i jul. Tack Bindefeld PR för ett sånt fint initiativ, och tack Yasuragi för en boost för själen.