Jag är lite allergisk mot så kallade superfoods "nyttiga pulver" och vill inte ha dem som en måltids ersättning. Den bästa superfood jag kan tänka mig är riktig mat men ibland faller jag dit och har perioder då jag hittat något härligt pulver att boosta mina måltider med. Dessutom blir det en bra morgonrutin för att inte börja med mitt annars så heliga kaffe. Magen och humöret mår bättre hela dagen. Just nu är rödbetslatten min räddare på morgonen, jag gör den på rödbetspulver och kardemumma. Förra året var det matchalatten och året innan goldenmilk med gurkmeja. Innan jag sätter mig och mediterar på morgonen vispar jag ihop en varmkopp rött. Jag använder havremjölk och hel kardemumma som jag mortlat. Du kan såklart använda mald kardemumma men jag gillar när kärnorna knastrar lite i munnen samt att det ger extra arom. 1 tsk rödbetspulver 2 kardemumma kapslar 3 dl havremjölk Ta ut kardemummafröna från kapseln och mortla dem. Vispa ut klumparna från rödbetspulvret i havremjölken på låg värme i en kastrull, tillsätt kardemumma kärnorna. Du vill få upp ett härligt skum, sen drar du på värmen tills drycken är rykande varm. Servera som den är eller ihop med din frukost eller fika. Drycken är vegan, gluten och sockerfri. [caption id="attachment_18976" align="alignnone" width="900"] Den röda latten.[/caption]