Jag är tillbaka i Stockholm efter att ha jobbat i New York hela sommaren och där stod min man för vmatlagingen till vardags. Att laga mat är som terapi för mig så det är lite skönt att få stå i köket igen. Första middagen hemma blev det ungsrostad rotselleri från Bondens Marknad med misokräm. Misokrämen funkar även som dressing och dipp. Misokräm 2 msk misopasta gjord på korn 1 avokado 1 msk honung 1/2 tsk chilli flingor 1/2 tsk salt 1 tsk kallpressad äppelcider vinäger Mixa allt med en mixerstav tills det blir krämigt. Du kan behöva tillsätta lite vatten om den blir för tjock. Förvara i kylen, krämen håller i ca 2 veckor. [caption id="attachment_18908" align="alignnone" width="768"] Misokräm med ugnsrostad selleri[/caption] Ungsrostad rotselleri 4 små rotselleri Oliv olja Sätt på ugnen på 250°. Skölj och rensa rotsellerin från jord, skär dem sen i halvor. Smörj en ungsform med oljan och lägg rötterna på den med skärsidan mot formen. Det brukar räcka med att rosta rötterna i ugnen 30 minuter men känn efter själv med en sticka. Servera med misokrämen.