[caption id="attachment_18820" align="alignnone" width="683"] Kokos-Yogurt är vegan och laktosfri.[/caption] Att göra egen växtbaserad yogurt hemma är kul plus att du spar pengar. Det går snabbt att blanda ihop den. Det som tar lite tid är när den ska mogna men då sköter den sig själv. Gör du den osötad kan du använda den som en bas till dipp eller dressing. Jag brukar göra en kokos tzatziki till grillade grönsaker på sommaren precis som en vanlig tzatziki men byter ut yogurten. Den här sattsen är en liten satts, gör du den större har du yogurt för hela veckan. Den håller upp till 5 dagar i kylen. Jag gillar personligen när yogurten är syrlig, därför väljer jag kallpressad äppelcider vinäger till kokos-yogurten. Kokosen är så söt i sig själv men det är en smaksak. Pröva dig fram. Yogurten är växt-baserad och laktos fri. [caption id="attachment_18818" align="alignnone" width="683"] Olika probiotika går att använda till din växtbaserade yogurt.[/caption] Kokos Yogurt 1 burk kokosmjölk 1 citron 1/2 tsk probiotika eller 1 tsk kallpressad äppelcider vinäger För söt yogurt 1 msk honung eller agave 1/2 tsk vanilj Kyll burken med kokosmjölk i ca 4 h innan du ska använda den då delar den upp sig i burken. Du vill bara ha den tjocka delen av mjölken. Spar vätskan! Den kan du använda som smoothie vätska vid ett annat tillfälle. Riv citronen innan du pressar ur all juice. Använd allt de rivna skalet men häll bara i lite av juicen åt gången annars kan yougurten bli för rinnig. Tillsätt probiotika pulvret eller äppelcider vinägern. Vill du ha din yogurt sötad blandar du i vaniljen och valfria sötningsmedel. Rör ihop allt och låt det stå i rumstemperatur under natten. Yogurten ska stå i rums temperatur och där det är mörkt men kyl den innan du äter den. När du gör yogurten använd helst en glasburk och inte metal eller plast eftersom det kan oxiderar under fermentering processen. [caption id="attachment_18819" align="alignnone" width="683"] Låt yoghurten stå framme i rumstemperatur och där det är mörkt.[/caption]