[caption id="attachment_19595" align="aligncenter" width="1000"] Bovete våffla med tångkaviar[/caption] På onsdag är det är det våffeldagen dagen, jag gör ofta våfflor hemma eller när jag kör caterings på event och pressdagar. Det lär dröja innan den verksamheten drar igång igen, ett ypperligt tillfälle att dela ett av mina våffelrecept. Det är extra kul att lägga i en färg och smak boost i form av bärpulver eller aktivtkol. I år tycker jag att vi behöver behöver extra festlig våffla, jag använde prosecco från Avavav Vino istället för det kolsyrade vattet. Vuxen våfflan toppas med tångkaviar och serveras med ett iskallt glas av prosecco såklart. Du behöver fixa ett våffeljärn, alla ingredienser och det mesta hittar du på Ica eller Coop. Aktivt kol beställer du på nätet eller så tar du dig till en välsorterad hälsokost butik, jag föredrar Gryningen eller Örtagubben dessutom har bägge en online butik. Bovete våffla med prosecco 3 dl bovetemjöl 1 dl malda pumpakärnor 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 2 msk kallpressad olja 3 dl prosecco eller kolsyrat vatten Extra boost, för smak eller färg 2 msk nyponpulver 2 msk aktivt kol 1 msk gurkmejapulver Mixa pumpakärnorna till ett pulver och blanda alla torra råvaror i en bunke. Se till att bakpulvret mixas i ordentligt. Vispa i proseccon och oljan, jag använder prosecco från Avavav Vino men du kan ta vilken du vill. Jag föredrar att välja en god eftersom jag serverar rätten med samma dryck. Låt smeten stå i 10 minuter, medans du värmer våffeljärnet och penslar det med lite olja eller smör. Grädda våfflan i 5-7 minuter. Våfflan är helt vegan och gluten fri, men jag gillar att grädda i smör och toppa med syrad grädde eller crèmefraiche. Vill du ha den helt vegan väljer du havrefraiche och växtbaserat fett. Topping Min favorit topping är tångkaviar, syrad grädde, lite dill eller annat grönt och citronzest. För en sötare variant ta säsongens bär eller frukt lite kanel och honung. Frederik Bille Brahes zucchini sylt är annars en riktig goding. [caption id="attachment_19602" align="aligncenter" width="1000"] Prosecco i våfflan[/caption]