[caption id="attachment_19661" align="aligncenter" width="1000"] Naturliga färger fat från Illis Art[/caption] Oavsett om du firar påsk eller inte kan det vara extra mysigt i år att göra din mat fin till helgen. Här kommer några naturliga sätt att ta hand om dina ägg. [caption id="attachment_19664" align="aligncenter" width="1000"] Pressad blomma på ägg[/caption] Pressade blommor på ägg: Du behöver: Bakplåtspapper Tunga böcker Penseer Ägg Flyttande lim Köp en kruka penseer eller någon annan balkong blomma. Ta bort blommorna från stammen, och pressa mellan 2 böcker och bakplåtspapper över natten, helst längre. Koka äggen du vill dekorera och kyl ner. När äggen svalnat stryker du på med lim på blombladen och limmar fast på ägget. Låt stå 10-15 minuter så de hinner torka. Lägg upp i en korg på påsklunchen. Färga ditt äggskal med naturliga färger: Du behöver: Ägg Glasburkar Vitvinsvinäger 3 msk gurkmeja = gula ägg 2 dl blåbär = mörkblå ägg 2 dl riven rödbeta = röda ägg Skal från 7 st lökar = rost 2 dl riven rödkål = Himmelsblå 3msk chilipulver = orange Koka vatten med vald råvara som du ska färga med i 30 minuter, fint med olika färger. Sila den färgade vätskan i burkar och tillsätt 2 msk vitvinsvinäger var i varje burk. Lägg i hårdkokta ägg och låt stå över natten. Marmorerade ägg: För att marmorera äggen hård kokar du dem som vanligt. Fyll en glasburk med soja eller rödkålspadet. Knäck äggen mot en hård yta men skala dem inte, du vill att vätskan ska tränga igenom lite på vissa delar för att få den marmorerade känslan. Låt stå i kylen över natten. Fatet där de färgade äggen står på är från Illis Art project No2, mer om det senare men du kan hitta dem HÄR. [caption id="attachment_19654" align="aligncenter" width="1000"] Soja marmorerat ägg[/caption]