[caption id="attachment_19753" align="aligncenter" width="1000"] Skördetidernas prakt[/caption] September månad är snart här och med den skördetid, mysiga middagar med jazz och tända ljus. På onsdag är det även fullmåne och är den fullmånen som är närmast höstdagjämningen och kallas även skörde-månen. Luften är klarare och nätterna blir dovt mörkare varje dygn. En perfekt tid att göra de här pumpa gnocchin med en smörig salvia sås. Den här satsen är för ca 5 portioner. Pumpa gnocchin för att fira fullmånen 500 g skalad och urkärnad pumpa 500 g potatis 2 dl mjöl, känn efter i konsistensen ibland behövs mer 1 1/2 dl riven parmesan 3 st äggulor Förbered pumpan och potatisen lite innan. Sätt på ungen på ca 160 grader, olja en plåt. Dela pumpan och gröp ur kärnorna och lägg på plåten, grädda i 35 minuter eller tills den är mjuk. Jag gillar att behålla skalet på under gräddningen, men du kan skala den helt om du vill. Spar kärnorna, skölj av dem och rosta med salt och olja, det blir super goda snacks till drinken eller att ha på sallader. Koka potatisen som vanligt, mixa potatisen med pumpan med en stavmixer. Rör i äggen, mjölet och parmesanen. På ett mjölat bakbord delar du degen i mindre rullar, skär upp i gnocchi bitar. Låt bitarna ligga kvar på bakbordet eller en mjölad plåt och torka i 30 minuter. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. [caption id="attachment_19754" align="aligncenter" width="1000"] Pumpagnocchi för att fira fullmånen[/caption] Salvia och vitlöks sås 50 g smör olivolja 1 knippe salvia, knipsa av stammarna 3 färska vitlökar salt och svartpeppar efter smak Extra parmesan Smält smör ihop med olivolja i en panna, hacka upp och fräs vitlöken med saltet tills löken mjuknat och lägg i salvian, jag gillar när salvian blir lite krispig. Vänd i gnocchin och peppar, servera med ännu mer parmesan och kanske en höstblomma. Jag gillar när såserna är lite torra, men min man skulle nog kunna tänka sig lite grädde i såsen. Det är en smaksak ni får avgöra själva! [caption id="attachment_19755" align="aligncenter" width="1000"] Toppa rätten med en höstblomma[/caption]