Detoxlife
Johanna Ljunggren ligger bakom och driver Detoxlife, både via sitt instagramkonto och här i sin blogg. Där lyfter hon fram saker i livet som hon tycker om; mode, skönhet, konst, yoga, mat och hållbarhet. Johanna har tidigare arbetat som stylist och började sedan jobba med mat från ett konstnärligt håll, i dag jobbar hon mest som matkreatör och är aktiv inom yoga.
Annons

Glutenfria matcha-pannkakor med tångkaviar och råkost.

Bovete är inte ett sädeslag utan en örtväxt som är släkt med rabarber och ängsyra. Det är växtens frukt man använder för att göra mjöl och gryn på. Bovete är glutenfritt, innehåller aminosyror, mineraler och är en bra källa för protein samt fiber.
Förutom att du behöver blötlägga bovetet innan du tillagar det tar det inte lång tid att göra själva pannkakorna. Du blötlägger bovetet för att bli av med den rosa, slemmiga hinnan runt grynen som är giftigt och göra att du kan få ont i magen.

Annons

Matcha-te kommer i 2 olika grader och jag anväder det kulinariska matchapulvret när jag lagar mat eller bakar. Skillnaden på pulverna är att de behandlat tebladen olika efter man skördat dem så att det ena pulvret tål mer värme. Det brukra stå B-grade eller kulinarisk matcha på paketet, annars kan du bara fråga i butiken. När jag gör mitt vanliga te ser jag till att vattnet inte kokar, utan att värmen slutar på runt 70°.
Som topping till pannkakorna kan du ha både sött och savory. I det här recptet använde jag tångkaviar, havrekräm, rostade sesamfrön, råkost och picklade senapsfrön men till den pannkakan som blev över tog jag en klick lingonsylt!

Receptet ger 6- 7 pannkakor.

5 dl bovete

3- 4 dl vatten

2 tsk kallpressad äppelcidervinäger

Annons

1 tsk himalaya salt

1 1/2 msk kulinarisk matcha

Lägg 5 dl bovete i blöt över natten. Skölj noga av blötläggningsvattnet tills det slemmiga runt kornen är helt borta. Häll i 2 dl av vattnet i botten av mixern för att slippa att bovetet fastnar i bladen, lägg i resten av alla ingredienser i mixern förutom resten av vattnet, mixa med puls knappen. Beroende på hur blöt smeten är kan du behöva tillsätta 1 -2 dl av det resterande vattnet. Ställ smeten åt sidan i 5 minuter så den får mogna.

Klicka i lite kokosfett eller annan vegetabilisk olja i en järnpanna. Häll i 1 1/2 dl av smeten och stek tills det bubblar lite i pankakan då är den redo att vändas.

Matcha pannkakor med råkost och tångkaviar.

Dela på:
Laddar
https://detoxlife.elle.se/hur-jag-gick-fran-super-yogini-till-att-vilja-vara-normal/