[caption id="attachment_19358" align="aligncenter" width="743"] Morötter istället för blommor[/caption] “The original Birch Babes” Jag är på sommar kickoff med Björk and Berries och det fick mig att minnas den fest jag och Andreas Bergman ( Tjoget ) hade ihop för 2 år sedan. En Midsommar fest för att fira den då nya parfymen Solstice. Vi bjöd in våra hedonistiska vännerna till A:house i Stockholm, satte upp en Absolut Vodka bar som serverade syren och fläder cocktails, nyttiga shots och vanlig nubbe. Jag minns den med potatisvatten och chili, den ska jag ta tillbaka och börja göra igen. Potatisvatten är basikskt och chili stimulerar ämnesomsättnigen. Gästerna fick måla sina egna dalahästar och äta det mest underbara den här säsongen kan erbjuda. Alla råvaror var hade jag plockat själv eller beställer av lokala odlare. Menyn som var helt vegan förutom de små myrorna jag dekorerade smörgåstårtan med. Just det året var jag väldigt inne på att utforska framtidens mat näramre bestämt insekter och alger. [caption id="attachment_19359" align="aligncenter" width="480"] Inlagd aubergine istället för sill[/caption] Året efter vann festen ett pris för att vara det mest innovativa event på A:house de året. Här delar jag med mig bitar av menyn som passar hela sommaren. Inlagd aubergine 1 stor aubergine 2 st rödlök 3-4 morötter 1 dl pumpa frön 1 dl solrosfrön 2-3 msk senapsfrön 7 lagerblad 12 kryddpeppar korn 10 vita pepparkorn 2 st nori ark 1 2 3 lag-1 dl ättika 12 % 2 dl socker 3 dl vatten 10 granskott Lite salt Skär upp auberginen i strimlor. Koka 10 minuter i saltat vatten. Samtidigt kan du röra ihop lagen, se till att sockret smälter in i vätskan. Blanda i örterna, fröna och granskotten. Bryt ner nori arken, lägg allt i en glasburk. Kyl auberginen och lägg ner i glasburken. Låt stå mörkt och svalt i ca 1 vecka. Jag hade även i granskott och rosenblad. Till den vanliga silen byter du bara ut auberginen till inläggnings sill. Till förrätten serverades färskpotatis och en kräm med cashewnötter och alger. Det blir en fin havssmak med algerna som passa rätten. Cashew kräm med alger 3 dl blötlagda cashewnötter 1 probiotika kapsel 1/2 dl kimchi spad (kan uteslutas) 1/2 dl näringsjäst 1 citron zest och juice 2 dl vatten 4 msk kallpressad äppelcidervinäger 60 g krossad dulse alg Mixa allt Till smörgås tårtan behöver du även vitbröd. [caption id="attachment_19360" align="aligncenter" width="1000"] Mini smörgåstårta med eller utan myra[/caption] Cashew kräm med tång kaviar 2 dl cashewnötter 2 citroner zest och juice Lite salt 2 kapslar probiotica. Vatten 1 burk tång kaviar Mixa allt utom kaviarn. Tillsätt lite vatten när du mixar beroende på hur du vill ha krämen men gör den inte för lös. Låt stå över natten i rums temp. Kyl i några timmar och blanda i kaviaren. Morotsblast pesto 2 dl rostade pumpafrön Blast från 1 knippe morötter Salt 1 vitlök Rapsolja, känn av när du mixar med ca 1 1/2 dl 1 dl näringsjäst 1 citron zest och juice Mixa och kyl. Jag la hyvlad morot i rökvatten med senapsfrön, dillfrön, äppelcidervinäger och salt. Rökvatten kan du hitta bland grillsåserna på Hemköp. Jag stansade ut brödskivorna, det är finare med runda brödbitar, sen monterade jag smörgåstårtorna. Varva morötterna, pesto och krämen mellan brödskivorna. Toppa med vegan mayo, hyvlad gurka och rädisa, blommor och tomat halvor. Gästerna på festen fick frysta myror som garnityr en helt fantastisk smak upplevelse. Myror smakar som citrongräs och citron, tänk som en potent harsyra. Lycka till! [caption id="attachment_19361" align="aligncenter" width="1000"] Måla din egen dalahäst[/caption]