Rebecca Brage från IG kontot Stockholmfood kontaktade mig i höstas, hon ville att jag skulle göra ett gästspel på brunchen på den veganska restaurangen Växthuset som ligger bredvid Trädgården i Skanstull. Nu på lördag smäller det med 2 sittningar, du kan boka via deras hemsida eventet heter Detoxlife Brunch. Förutom ett gäng catering uppdrag har jag inte stått i ett restaurangkök sen jag slutade som frukost ansvarig på Stockholms Matmarkand och Sturehof. När jag jobbade där var min dröm att skapa en växtbaserad frukost som var lika färgrann som nyttig, de rena råvarorna skulle ha sprakande smaker. Jag ville också visa att man faktiskt kunde servera nyttigt i lyxigt höga vinglas. Gästen fick gära äta det nyttiga på menyn ihop med en crossaint och kaffe. Utrycket "balance is key" föddes under den tiden. [caption id="attachment_19059" align="alignnone" width="900"] Psykadeliska glaset[/caption] Brunchen nu på lördag blir helt vegan och jag har skapa nya recept i hemma köket. Det nya blir en oystermushroom steak smörgås ihop med picklade senapsfrön och gamla klassiker som det psykadeliska glaset. I dessa julbords tider tänkte jag att det är härligare att servera något helt annat. Jag lovar att posta fler bilder efter brunchen men nu får nu nöja er med en gammal bild på glasen som inspiration. En fråga till er följare vilken av rätterna på menyn skulle ni vilja ha receptet på? Vill du boka brunchen kan du klicka viadre HÄR. 320 sek per person STARTER Psychedlic glass: Cashew yogurt, bärsmoothie och crunch Scones med chiafrömarmelad. Chiapudding med saffran och lingonsylt. MAIN Syrad bovete pannkaka med tångkaviar, havrekräm och råkost Oyster-mushroom steak sandwich med picklade senapsfrön, sallad, tomat och cashew chilli mayo. EXTRA Sötpotatis fries med gojibärketchup Juice Grapefrukt